Talkuvam.bg

Торта „Три шоколада“ с ягодови розички

Торта „Три шоколада“ с ягодови розички

От: Пламен Нейчев


Необходими продукти:

*мерки и количества

Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават или смилат на ситно. Добавят се смлените бадеми и сместа се разбърква. Краве маслото се разтапя в микровълнова фурна и се добавя към сухите съставки. Разбърква се до получаване на маслени трохи.

Подготвя се форма за торта с разкопчаем пръстен и диаметър 23 см., като дъното и стените се застилат с хартия за печене или друго незалепващо покритие. На дъното на формата от маслените трохи се оформя тънък блат, притиска се добре с пръсти и опакото на лъжица и се прибира на хладно в хладилник.

Сладкарската сметана и млякото се смесват в отделен съд и се разбъркват добре.

Пластовете шоколад се приготвят по следния начин:
Първо се подготвя черния шоколад като се натрошава на блокчета и се разтапя в микровълнова фурна. 500 мл. от сметаново-млечната смес и се загряват почти до завиране. Течността постепенно и при непрекъснато бъркане се добавя към разтопения черен шоколад, като се бърка до получаване на еднородна гладка шоколадова смес. Едното пакетче желатин се разтваря в малко хладка вода и след като набъбне се разтапя в микровълновата. Добавя се към шоколада и се разбърква до пълно усвояване.
Получената шоколадова смес се излива върху блата и всичко отново се слага в хладилника.

Другите два слоя шоколад се подготвят по същия начин. Важно е да се изчака достатъчно време, за да може всеки предишен слой да стегне и да се втвърди достатъчно, а подготвената за изливане смес трябва да бъде леко охладена, за да не се разтопи слоя отдолу.

Готовият сладкиш се оставя за няколко часа в хладилника. Когато е готов, може да бъде украсен по желание – в случая с ягодови розички. Самите розички се оформят от по-едри ягоди с помощта на остър малък нож.

Да ви е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ...