Тънкости в кухнята

Тънкости в кухнята

От: Юлия Андреева


Ще Ви издам тайните, които съм научила от приятели професионалисти и любители кулинари, които може и да знаете, но може и да се окаже, че са новост за някого:

Може да подобрите брашното за тестените изкушения като използвате подобрител – Аскорбинова киселина или по-просто казано Витамин C. Използвайте по една стрита таблетка на килограм брашно и ще имате най-пухкавия възможен резултат.

Вкуса на любимия кекс може да промените като замените течността (водата или млякото) с прясно изцеден портокалов или друг сок.

За да не стават твърди мекиците или бухтите на следващия ден, добавете в тестото по 1 с. л. олио и оцет, а за да не поемат твърде много мазнина добавете и 1 с. л. ракия.

За да чистите по-малко при месене и точене застелете плота със стреч фолио.

За да се отдели по-лесно сладкишът от формата е добре освен да намажете с мазнина и да посипете с брашно стените и дъното на съда.

Никога не пълнете формата за печете на повече от 2/3 от обема, за да не прелее при изпичането.

За да проверите кекса дали е изпечен добре отвътре, вземете дървено шишче и боднете в средата, ако излезе сухо, означава, че е добре изпечено.

Има два варианта за сиропиране на сладкиш: 1) топъл блат – студен сироп или 2) студен блат – горещ сироп.

Панирани дробчета стават по-вкусни, ако ги оваляте в любимата Ви панировка и само ги запечатате бързо в тигана от всички страни и после ги наредите в тава застлана с хартия и ги запечете. Стават прекрасни, крехки и кухнята Ви е спасена от бедствие на пръскането.

За да панирате успешно кашкавал бе да се разтече първо го завийте в лист точена кора за баница, след това в обичайната панировка и в тигана.

За да не се слепва ориза при варене добавете 1 ч. л. захар във водата.

Белтъци се разбиват на сняг по-лесно и по-бързо, ако са със стайна температура и към тях сe добавqt щипка сол и няколко капки лимонов сок.

 

Кликнете тук и заповядайте в групата ни
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*