Премахване на миризма на цигарен дим

Премахване на миризма на цигарен дим

Миризмата на цигарен дим лесно попива в текстилните тъкани, мебели в стаята и в купето на колата.

За да не се използват силно ароматизирани или агресивни препарати, се препоръчват следните начини за отстраняване на тази миризма:

Измиват се стените с разтвор от чаша бял оцет в две чаши вода.

Тъканите се посипват със сода за хляб, която се оставя да действа през нощта, а на сутринта се изчетква, изтупва или издърпва с прахосмукачка.

Килимите се почистват с шампоан и четка, завесите се изпират с малко лимонов сок, а въздухът в стаите се проветрява.

Кислородна вода – прави се разтвор от нея и вода и се търкат петната, докато изчезнат.

Оцет – една купа с оцет се оставя да престои през нощта. На сутринта цялата миризма от цигарен дим ще бъде премахната.

Плодове – разпръсват се корички от обелени цитрусови плодове из къщата, докато напълно изсъхнат. Когато се изхвърлят част от миризмата на цигарен дим ще е изчезнала.

Сода – с нея се поръсва в помещението, където мирише неприятно и след няколко часа няма да има и спомен от миризмата. Преди обаче да се поръсят мебелите, дрехите и др. пробвайте върху скрита част от повърхността, за да не взаимодейства неблагоприятно.

Крушки – Електрическите крушки привличат дима като се включат, топлината от крушката изчиства остатъка от миризмата. След включване крушките се почистват.

Ако се пуши в стаята и там се оставя пепелника трябва да се засипва с малко смляно кафе. То ще абсорбира миризмата на тютюн.

Когато се пуши в стаята, може да се запалят няколко декоративни свещи – пламъкът на свещите поглъща тютюневия дим и не позволява той да се разпространява в стаята.

Вместо в пепелник, цигарите да се изгасят в малък съд с накиснато пакетче зелен чай.

Намокрена памучна кърпа с оцет се поставя в помещението и след няколко часа се изплаква и накисва с нов оцет.

Винен оцет и въглен – неутрализират неприятната миризма. Винен оцет и въглен се поставят в няколко съда и се оставят в стаята, в която се пуши.

Узрели ябълки – разрязват се наполовина 2 – 3 големи узрели ябълки. Почистете ги от сърцевината и ги оставете за няколко дни. Те ще абсорбират всички миризми.

Едро смляно кафе – торбички с едро смляно кафе се поставят на различни места в колата. След няколко дни няма да има и спомен от лошата миризма.

Шушулки ванилия – Разделят се наполовина няколко естествени шушулки ванилия и се поставят на различни места за 1 седмица. Така през цялото време ще се радвате на устойчив ванилов аромат.

Абсорбиращ пясък за котки – Изсипва се в подходящ съд част от специалния абсорбиращ пясък за котешка тоалетна и се оставя за през нощта в помещението или колата.

Канела – Смесват се 1 пакетче канела с ябълков оцет, трябва да се образува рядка паста. Сместа се изсипва в съд с капак, по който има няколко дупки и се поставя в помещението или колата.

Кликнете тук и заповядайте в групата ни
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*