Talkuvam.bg

Премахване на неприятната миризма в хладилника

sa

Често в хладилника се появят и неприятни миризми, които могат да развалят не само апетита, но и продуктите вътре.

За да се върне и белотата на хладилника е необходимо да се предприемат някои мерки.

Трябва да се открие причината за неприятния мирис.

Ако миризмата идва от нов хладилник – трябва да се измие с подходящ препарат, подсуши и вратата да се остави отворена за около 2 часа.

Причина за лошата миризма може да бъде и смесването на миризмите на отделните отворени продукти (лук, риба, кисело зеле и т.н.). Трябва да се опаковат всички продукти със стреч фолио или да се поставят самите продуктите в контейнери за храна с капаци.

Може да има развален продукт. В този случай разваленият продукт се изважда от хладилника и мястото, на което е бил поставен се измива и подсушава. Ако и след това миризмата не изчезне, трябва цялостно да се измие хладилникът и да се изчисти отвора за изтичане на водата.

Сода – ефикасен начин за премахва петната от храна и неутрализиране на лошата миризма. Можете да се остави за постоянно една малка чинийка или чашка със сода. Тя ще поглъща миризмата на лук, пържено, кисело и няма да позволи при всяко отваряне на хладилника, кухнята да се изпълни със зловония.

Прясно смляно кафе – разстила се върху чиния и я поставете вътре за 24 часа. Кафето се използва като неутрализатор на миризми дори в парфюмерийния бранш. След като престои в хладилника едно денонощие се отстранява. Така ще имате подхранена смес за вашите цветя.

Ванилия – накиснете един голям къс памук в течна ванилия за сладкиши и се поставя в хладилника за 12 часа.

Оцет – мощно средство за почистване и неутрализиране на миризмите в хладилника. Разрежда се на равни части вода и оцет и се измива цялата повърхност на хладилника (отвътре и отвън). Можете да го използвате и за почистване на уплътненията. Неразреден оцет се използва за почистване на напластената прах отгоре и отзад по хладилника.

Лимон – бързо заличава лошите миризми. Няколко резена лимон се нарязват на парчета, подреждат се в чиния, поръсват се няколко щипки готварска сол или няколко щипки сода за хляб. Оставят се да престоят 4-5 дни в хладилника.

Овесени ядки – шепа от тях се оставят за денонощие в хладилника за постигане на бързи и качествени резултати.

Активен въглен – има способността да абсорбира неприятни миризми, дори и отрови. Той е обикновен химически въглен, обработен с кислород, в резултат на което неговата повърхност се увеличава няколко пъти. Оставят се да престоят 4-5 дни в хладилника.

Силиконови абсорбатори за котешка тоалетна, които нямат добавени ароматизатори. Оставят се да престоят 4-5 дни в хладилника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ...