Talkuvam.bg

Бабини зъби (Tribulus terrestris)

Бабини зъби (Tribulus terrestris)

Бабини зъби е многогодишно тревисто копринесто влакнесто растение с височина на стъблото около 10-50 см. Цъфти в периода март-май. Расте по сухи каменисти места. Разпространено е из цялата страна. Използват се надземните части.

Билката  има успокояващо действие върху централната и вегетативната нервна система.

Използва се като виагра, защото стимулира производството на лутенизиращ хормон, който  влияе на хормоналния баланс в организма на човек. Повишава тестостероновите нива при мъжете, което води до засилването на  потентността, удължаване на ерекцията, подобрява качеството на половия акт. При жените повишава естрогена и повишаването либидото.

Отварата от бабини зъби помага при хипертония, шипове, болки в ставите с възпаление и заздравява рани.

Не трябва да се използва при наличие на възпалителни огнища в стомашно-чревния тракт.

Билката бабини зъби има успокояващо действие, стабилизира хормоналния баланс. Увеличава плодовитостта, помага при проблеми с цикъла. Препоръчва се при сърдечно-съдови заболявания. Има противогъбично и подпомага имунната система.

Бабини зъби е мощен природен стероид. Редовната употреба на бабини зъби съдейства за нарастване на мускулната маса, по тази причина билката е ценена от много спортисти, защото няма отрицателния ефект на изкуствените стимуланти.

Чаят от билката има отслабващо действие, подобрява стойностите на кръвната захар.
Билковата запарка помага при камъни в бъбреците, за по-лесното изкарване на песъчинки. Не се използва при възпаления на пикочните пътища и бъбреците.

При артрит, ставни болки, износване на хрущяли, коксартроза, болки в гръбначния стълб, болки от дискова херния се полза горната отвара  като към нея се добавя малко корен от глухарче.
Билката помага и при високо кръвно.

Помага организмът да се пречисти, има благотворно въздействие върху щитовидната жлеза, предпазва черния дроб от заболявания.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Facebook коментари

Вижте още ...