Talkuvam.bg

Френски макарони с малинов крем

Френски макарони с малинов крем

От: Стояна Чанова


Необходими продукти:

За тестото:
За меренга:
  • 40 гр. белтъци;
  • 110 гр. фина кристална захар;
  • 30 мл. вода.
За розовия маслен крем:
За белия крем:
За украсата:
  • течна глюкоза;
  • розови захарни фрагменти.

Начин на приготвяне:

Бадемовото брашно и пудрата захар се смесват и се разбъркват добре. Пресяват се в купа. Останалите в цедката по-големи частици от бадемите, може да се върнат в сместа.

Добавят се белтъците и се разбъркват докато се образува паста. Веднага се добавя сладкарсктаа боя

Меренгът се приготвя като в малка тенджерка се смесват кристалната захар и водата. Разбъркват се на умерен огън докато захарта се разтопи и сиропът започне да ври и се оставя докато достигне температура 120 градуса.

Малко преди сиропът да достигне необходимата температура се добавят белтъците и се разбиват с миксер докато побелеят и увеличат обема си. Към тях с непрекъснато разбиване с миксера на тънка струйка се добавя врелия сироп. Белтъците се разбиват на бърза скорост докато се сгъстят и станат лъскави. След това се разбиват известно време на по-ниска скорост докато сместа започне да се охлажда.

Към оцветената бадемова паста на няколко пъти се добавя италианският меренг и леко се разбъркват.

Сместа се изсипва в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник и се правят кръгове с диаметър 3,5 – 4 см. в тава върху хартия за печене на разстояние един от друг.

Макароните се оставят настрана за около 10- 20 минути за да хванат коричка. При леко докосване с върха на пръста, повърхността на макароните не трябва да лепне.

Фурната се нагрява на 170 градуса. Тавата с макароните се слага на средно ниво на фурната, а вратата на фурната се оставя съвсем леко отворена, за да не се събира влага в нея. Пекат се 15 минути, изваждат се и се оставят да изстинат.

Приготвя се белия крем като в купа на водна баня се смесват белтъкът и захарта и се разбиват леко с телена бъркалка, докато захарта се разтопили. Сместа се прехвърля в чиста и суха купа като се внимава да не попадне вода от парите на водната баня. Разбива се с миксер на бързи обороти докато сместа увеличи обема си и се сгъсти. Оборотите се намалят и сместа продължава да се разбива докато се охлади и достигне стайна температура. Ароматизира се с розовата вода и към нея при непрекъснато разбиване се добавя маслото на няколко пъти. Разбиването продължава докато сместа се сгъсти и стане еднородна и пухкава.

Когато сместа стане еднородна се оставя на стайна температура за 30 минути или за 6-7  минути в хладилник за да може да се охлади. Отново се разбива с миксер докато се сгъсти и стане пухкав.

Кремът се поставя в сладкарски пош с прав кръгъл накрайник. Макароните се слепват с крема по две. Намазват се на места с малко глюкоза и се розовите захарни фрагменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.


Facebook коментари

Вижте още ...