Talkuvam.bg

Печени чушки за зимата

Печени чушки за зимата

От: Рецептите на Баба – Вкусът от детството


Необходими продукти:

  • чушки капии (може и други);
  • сол на вкус.
*мерки и количества

Начин на приготвяне:

Чушките печем на тенекия, скара или във фурната на 180 градуса. Поставяме ги в съд с капак и ги задушаваме. След това ги обелваме и почистваме от дръжките и семенната част.

Във фурната ги печем подредени на решетката на средно ниво, а на ниско поставяме тава, която сме покрили с хартия за печене. Включваме вентилатора и ги печем до готовност. Не се налага да ги обръщаме. Така се изпичат равномерно и след задушаването лесно се обелват.

Овкусяваме чушките със сол на вкус, напълваме ги плътно в буркани и доливаме от сока, коѝто са отделили. Затваряме бурканите с нови капачки и ги варим около 15 минути.

След това от тях може да си приготвим вкусна салата: нарязваме чушките, добавяме чесън на ситно (стрит), нарязан магданоз, малко оцет, олио (зехтин) и сол на вкус.

Може да си приготвим лесно, бързо и вкусно ястие, като запържим чушките в малко масълце и олио и след това чукнем няколко яйца. Отново може да добавим малко сол и магданоз, а също и сиренце. Когато ги имаме готови в бурканите, през зимата може да измислим много още вкусни ястия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ...