Talkuvam.bg

Бисквитена торта „Пчелички“

Бисквитена торта „Пчелички“

От: Десислава Енчева


Необходими продукти:

За крема:
За желето:
  • 100 гр. захар;
  • 10 гр. желатин.
За украса:
  • филирани бадеми;
  • къпини;
  • шоколад;
  • праскови.
*мерки и количества

Начин на приготвяне:

Млякото и захар слагаме на котлона да заври. Разтваряме нишестето в 2-3 с. л. вода и разбиваме заедно с яйцата. Прецеждаме и наливаме във врящото мляко. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме ванилията и маслото. Бъркаме, докато маслото напълно се поеме от крема. Още горещ го разделяме на две и към едната част добавяме шоколад и бъркаме докато се разтопи. (По желание може да добавим и желатин в крема, за да стане по стегната.)

Формата за торта застиламе с хартия предварително нарязана със същите рзмери.

Редим ред какаови бисквити, 1/2 от шоколадовия крем, ред какаови бисквити, цялото количество от жълтия крем, ред какаови бисквити, другата част от шоколадовия крем и ред бисквити. Прибираме в хладилника.

Нарязваме прасковите на парченца и захарта ги слагаме на котлона за 5-6 минутки, докато захарта се стопи. Сваляме от котлона и ги оставяме да се охладят и ги пасираме. Добавяме разтворения желатин и с тази смес заливаме тортата и подреждаме прасковите. Прибираме в хладилника за час-два. Щом стегне желатина тортата е готова.

За украсата разтопяваме отделения шоколад направо в пош за еднократна употреба. Връзваме на възел и слагаме в чаша с топла вода, като от време на време вадим и размачкваме с пръсти. Когато е напълно стопен и не се напипват твърди участъци, подсушаваме торбичката и оставяме една-две минути да се охлади. След това отрязваме връхчето и шприцоваме линии върху прасковите. Върху всяка праскова набождаме филирани бадеми за крилца.

За личицата разполовяваме 3 клечки за зъби, върху тях шприцоваме по малко шоколад. Прибирме в камерата за 2-3 минути, слагаме по още две-три точки шоколад за очички и усмивка. Клечките забиваме в прасковите. По желание може да направим цветя от други плодове, градинка от мента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ...