Talkuvam.bg

Лимонова трева

Лимонова трева

Лимоновата трева или Цимбопогон е многогодишно тревисто растение, което произлиза от Индия.

Намира широко приложение в азиатската, тайландската и др. кухни. Използват се листата и стеблата. Има лимонов аромат и може да се суши и смила на прах или да се използва прясна.

Най-често използвана в чайове, супи, кърита, маринати. Подходяща и за птиче месо, риба, раци, миди и други морски дарове. Използва се често като едри парчета или цели стебла лимонова трева се прибавят към ястието, а когато стане готово се изваждат. Изсушената на прах лимонова трева се използва за прибавяне към напитки.

Много заболявания на хранопровода могат да се лекуват с лимонена трева. Тя е естествен лек при повръщане, болки в стомаха, спазми в хранопровода. Спира растежа на бактериите. Лекува настинките, възпаленото гърло, високата температура, грипа, гингивита, пневмонията, проказата и туберкулозата. Премахва гъбички. Премахва лошия дъх.

Лимонената трева може да се използва и за лечение на високия холестерол и за отслабване.

Чаят от лимонена трева е неимоверно лековит, той има силни антиоксидантни свойства, помагащи за стимулирането на имунната система и предоставя голямо облекчение на редица симптоми с обилните си количества от предпазващото тялото вещество витамин С. Болкоуспокояващите му свойства облекчават главоболията и подсилват доброто здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още ...